5 Bibliai Idézet, Ami Segít Ha Stresszesnek Érzed Magad:

Akár vallásosnak tartod magad, akár nem, a bibliai versek alapvető humanista igazságokat tartalmaznak, amelyek különböző helyzetekre vonatkoznak. A következő bibliai versek különösen megnyugtatóak stresszes időkben, és arra emlékeztetnek, hogy a szorongás és az aggodalmaskodás sem mentálisan, sem fizikailag, sem lelkileg nem fog jobb állapotba hozni.

„Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban.” [Filippi 4:6-7].

Ez az igevers állandóan emlékeztet arra, hogy Isten békéje mindenki számára szabadon elérhető, és olyan könnyen elnyerhető egy egyszerű imával, amelyben gondjainkat Istennek szenteljük. Az, hogy hálaadással adod Isten tudomására a kéréseidet, egy módja annak, hogy felismerd, hogy Isten nagyobb, mint bármilyen stresszes helyzet, amin keresztülmész. A hálanapló vezetése szintén remek gyakorlat arra, hogy elgondolkodj az életedben lévő dolgokon, amelyekért hálás vagy.

„Arca olyan sima, mint a vaj, de szívében háborút forgat. Látszatra beszéde enyhítő olaj, de a valóságban kivont éles kard.” [Zsoltárok 55:22]

Azzal, hogy az Úrra veted terhedet, a szorongást, a stresszt és az aggodalmat egy egyszerű halandó válláról Isten kezébe helyezed át, amely végtelen mennyiségű terhet képes megtartani anélkül, hogy meginogna a súly alatt.

„De a gonoszoktól elfordítja arcát, s eltörli emléküket a földön. Az igazak kiáltottak, s az Úr meghallotta, megmentette őket minden bajtól. A megtört szívűekhez közel van az Úr, a bánatos lelkűt meggyógyítja.” [Zsoltárok 34:17-19].

Az igazak szenvednek – ez a gondolat nem szokatlan abban a világban, amelyben élünk. Valójában ez képezi az alapját minden jó és rossz közötti csatának, amelyet a filmekben, amelyeket nézünk, a könyvekben, amelyeket olvasunk, a beszélgetésekben, amelyeket folytatunk, és még a kapcsolatokban is, amelyeket a körülöttünk élőkkel alakítunk ki. A szívfájdalom, a nyomorúság, a szomorúság, a fájdalom és más stresszt okozó érzelmek abban az értelemben pártatlanok, hogy mindenki átéli ezeket valamikor az élete során.

„Elfáradnak és ellankadnak az ifjak, még a legkiválóbbak is megbotlanak. De akik az ÚRban bíznak, erejük megújul, szárnyra kelnek, mint a sasok, futnak, és nem lankadnak meg, járnak, és nem fáradnak el. ” [Ézsaiás 40:30-31]

Gyakran a szorongás és az aggodalom állapota arra az egészségtelen vágyra ösztönöz, hogy saját erőnkből avatkozzunk be a helyzetekbe, ami katasztrofális következményekkel jár. A türelem nem véletlenül erény, és ha időt szentelsz az imádkozásra, és meghallod Isten hangját és azt a vágyát, hogy békésen élj és sikereket érj el, bármit is teszel, biztos, hogy lélekben megújulsz. Isten isteni beavatkozása az Ő tökéletes időzítése szerint történik, nem a tiéd szerint – tereld el a figyelmedet a stressztől testmozgással, meditációval vagy olyasmivel, amit élvezel, és bízz abban, hogy Isten új nyugalmat hoz neked.

„Ne aggódjatok tehát a holnapért, mert a holnap majd aggódik magáért: elég minden napnak a maga baja.” ” [Máté 6:34]

Ez az utolsó bibliai vers közvetlenül a stresszes helyzetek lényegéről szól. Mindig lesz miért aggódni, de az aggódással egyetlen pillanatot sem adsz hozzá az életedhez – sőt, éppen az ellenkezőjét teszed! Egyszerre csak egy dologra koncentrálj, hogy elkerüld az összeomlást, és szánj időt a napodban arra, hogy foglalkozz azokkal a problémákkal, amelyek folyamatosan stresszt és szorongást okoznak. Bízz abban, hogy képes vagy legyőzni, és emlékeztesd magad ezekre az inspiráló bibliaversekre, amikor stresszes vagy.

Ajánlott Írásaink: