Az 5 Legjobb Rész, Ahonnan Könnyen Elkezdheted A Bibliát:

Az Istennel való kapcsolatunk megerősítésének egyik legerőteljesebb módja az, hogy olvassuk az Igét. Isten az Ő Igéjén keresztül nyilatkoztatja ki magát nekünk, hogy személyesen megismerhessük Őt. A Szentírás útmutatást ad nekünk, hogyan éljünk ebben a keresztény életben, és vigaszt nyújt, amikor szomorú időkkel kell szembenéznünk. Ezen kívül éppen Isten Igéje az, ami megvéd minket a gonosztól. Az Efézus 6:17 Isten Igéjét a Lélek kardjának nevezi, és arra buzdítja a hívőket, hogy vegyék fel és használják a lelki támadások elleni küzdelemben.

Isten Igéje szabadságot, gyógyulást és reményt kínál. Még nem találkoztam olyan problémával, amellyel Isten ne foglalkozott volna az Ő Igéjében. Ezért mindent megtettem annak érdekében, hogy a Bibliaolvasást napi szokásommá tegyem, mert tudom, milyen nagy szükségem van Isten Igéjére és Igazságára, hogy minden napot átvészeljek. Most alig várom, hogy kinyissam Isten Igéjét, amely élő és tevékeny, ahogyan a Zsidók 4:12-ben olvashatjuk, és meghallgassam Őt.

Figyeljétek meg, hogy azt mondtam, hogy most. Nem volt ez mindig így. Tudom, hogy nehéz elgondolkodni azon, hogyan kezdjük el a Biblia olvasását! A Biblia megfélemlítő olvasmány lehet. Mint sok jó dolognak, a legnagyobb kihívás egyszerűen az, hogy elkezdjük. Ha azonban egyszer elkezded tisztábban hallani Istent, növekszik a lelki erőd, és megtalálod azt a fajta bátorítást, amit csak Isten Igéje adhat, nem fogod letenni a Bibliát.

5 legjobb rész, ahol elkezdheted a Biblia olvasását

1. János evangéliuma – Különösen az új hívők számára ez a legjobb hely, ahol elkezdhetik az olvasást. Ebből a könyvből jól megértheted, hogy ki Jézus, és miről szól az Ő szolgálata. Bár a többi evangéliumi beszámoló (Máté, Márk és Lukács) is ezt teszi, János könyve különösen arra összpontosít, hogy ki Jézus, és nem csak arra, hogy mit tett.

2. Római levél – Ez egy jó kiindulópont, ha az evangélium világos megértésére vágysz. Javaslom, hogy minden keresztény olvassa el a Római levelet, hogy bizalmat építsen a hitben, amit vall. Mivel az egész Biblia Jézus Krisztus örömhírére mutat, ez mindenképpen jó kiindulópont.

3. Zsoltárok – Ez egy nagyszerű kiindulópont, ha bátorítást keresel. A zsoltárok reményt és gyógyulást nyújtanak, és segítenek jobban megérteni, hogy Isten velünk van, függetlenül a körülményeinktől. Gyakran előveszem én is a zsoltárokat, ha a stressz és a szorongás tart ébren éjszakánként, mert a verses írásmód nemcsak átélhető, hanem nagyon vigasztaló is.

4. Példabeszédek – Ez a könyv tele van bölcsességgel. Bibliai ismereteket és útmutatásokat kínál, amelyek segítenek eligazodni a mindennapi életünkben. Remek kiindulópont, ha gyakorlati útmutatásra vágysz, hogyan éljük meg ezt a keresztény életet. Az egyes versek rövidsége is könnyed olvasmánnyá teszi.

5. 1. Mózes – Általában nem a Biblia egy olyan történelmi könyvét, mint a Teremtés könyve, tenném a legjobb helyre, de ha a teljes Bibliát időrendben akarod végigolvasni, akkor a Teremtés könyve a megfelelő hely. Ha így teszel, jobban megértheted a Biblia egészét.

Ez a lista nincs különösebb sorrendben. Az, hogy hol kezded, a személyes céljaidtól függ. Az én javaslatom az, hogy imádkozz, hogy az Úr vezessen el téged a Biblia azon verséhez, szakaszához vagy könyvéhez, amelyet Ő kíván. Ha valaha is zavarban vagy a Biblia egy bizonyos részével kapcsolatban, imádkozz az Úrhoz megértésért és megkülönböztetésért. Meglepődtem, hogy az Úr hányféleképpen válaszolt már erre az imára számomra.

Olvasás közben szánj időt és tartsd be a tempót. Kezdd napi egy verssel vagy fejezettel, majd növeld az olvasást, ahogy érdeklődésed és szenvedélyed növekszik. Ne akarj úgy végigrohanni a Biblián, mint bármely más könyvön. Olvasni, tanulmányozni és elmélkedni akarsz azon, amit megtanulsz, hogy teret hagyj arra, hogy meghalld Istentől. Bármi legyen is az oka annak, hogy kinyitod a Bibliádat, remélem, készen állsz és izgatottan vágsz bele.

Ajánlott Írásaink: