5 Mód, Ahogyan Felszabadíthatjuk Az Elménket És Átadhatjuk Istennek Az Irányítást:

“Minden gondotokat őreá vessétek, mert neki gondja van rátok.” ~ 1 Péter 5:7

Régebben az irányítási kényszerem rabja voltam. Az az elégedettség, hogy beleszólhattam abba, hogyan alakul valami, édesebb volt számomra, mint bármi más. Legalábbis addig, amíg Isten közbe nem lépett.

“De aki abból a vízből iszik, amelyet én adok neki, soha többé meg nem szomjazik, mert örök életre buzgó víz forrásává lesz benne.” (János 4:14).

Tanulj meg elengedni és átadni az irányítást Istennek

Meggyőződésem, hogy megtanulni elengedni és engedni Istennek, hogy az Ő útját járassa velünk az életünkben, a legjobb dolog, amit magunkért tehetünk. Hagyd, hogy Isten akarata teljesüljön az életedben azáltal, hogy a legjobb tudásod szerint követed a parancsolatait. Engedd el az aggodalmakat és a félelmet attól, amit nem tudsz irányítani.

Ha hisszük, ahogyan a Kolossé 1:17-ben áll, hogy Isten “Előbb volt mindennél, és minden őbenne áll fenn”, akkor bízhatunk és tudhatjuk, hogy Ő mindent kézben tart. Nem kell szorosan tartanunk a poharunkat, és nem kell megtömnünk azt mérgező iszappal, amelyet a saját félelmeink vagy vágyaink táplálnak. Ehelyett átadhatjuk a poharunkat annak, aki formált minket, és aki képes megtölteni minket az Ő gyengéd szeretetével, kegyelmével és irgalmával.

Engedjük el és engedjük át Istennek. Íme öt módszer arra, hogy átadjuk az irányítást, és gyakoroljuk az elengedést

1. Hagyd abba a törekvést

A minap láttam egy keresztény Instagram-fiókot, és a leírásában az állt: “törekszem arra, hogy istenfélő nő legyek”. Nem akarok tiszteletlen lenni vagy ítélkezni, de Jézus nem azért jött, hogy abbahagyjuk a törekvést? Az első lépés, hogy megtanuljuk elengedni az irányítást, az, hogy abbahagyjuk a törekvést. Nem kell arra görcsös módon törekednünk, hogy az életünk egy bizonyos módon alakuljon (János 15).

2. Valld meg és add fel az irányítás iránti igényedet

Ha olyan vagy, mint én, és vágysz az irányításra, a változás orvossága az ima. Menj Istenhez, és légy őszinte – mondd el neki, mit érzel. Mondd: “Istenem, bevallom, hogy szeretek irányítani. Ettől biztonságban érzem magam. Úgy érzem, hogy van célom. De tudom, hogy ez nem vezet sehová. Segíts, hogy minden egyes nap átadjam neked az irányítást. Segíts, hogy mélyen bízzak benned, hogy ne féljek az irányítás átadásától. Segíts emlékeznem arra, hogy minden a kezedben van.”

Ha nehezen adod meg magad az ima által, próbáld meg, hogy előveszel egy darab papírt, és felírod azokat a dolgokat, amelyekhez olyan erősen ragaszkodsz. Egyenként tedd le a papírdarabokat a padlóra, és miközben ezt teszed, képzeld el, hogy szó szerint az Atya lábai elé teszed őket.

3. Légy csendben és tudd

Az Kivonulás 14-ben látjuk, ahogy a legjobb egyiptomi harcosok megpróbálják elfogni az izraelitákat (ez a Vörös-tenger kettéválása előtti jelenet). Ahelyett, hogy megpróbálnák a menekülési tervük minden apró részletét ellenőrizni, a 13-14. versekben Mózes azt mondja a népnek: “Ne féljetek, legyetek erősek … Az Úr harcol majd értetek, s nektek nem lesz semmi dolgotok”. És tudjátok, mit tett Isten? Megmentette őket! Végig Ő irányított, még akkor is, amikor az ellenség már úton volt, készen arra, hogy leterítse az izraelitákat. Ő ugyanezt meg tudja tenni velünk is, ha bízunk benne.

4. Bízz, bízz, bízz

Az Istenben való bizalom egy életen át tartó folyamat. Mint a keresztény hit számos aspektusa, ez is egy olyan döntés, amelyet minden nap meghozunk. Meg kell tanulnunk elengedni, hogy megpróbáljuk kitalálni az élet “miértjeit”, és bízni abban, hogy Isten többet ért, mint mi valaha is tudnánk.

5. Keresd Istent

Isten kezében tartja a világot – de soha nem fogjuk teljesen felfogni e kezek erejét és kiterjedését, ha nem hangolódunk rá és nem összpontosítunk rá. Amikor átadjuk az irányítást, várunk, és bízunk Isten tervében, akkor tudhatjuk, hogy hűségesen vezet minket oda, ahová Ő akarja. A Jeremiás 29:13 szerint “Megtaláltok engem, ha kerestek és teljes szívvel folyamodtok hozzám”. Keressétek Istent, és Ő fogja irányítani a lépteiteket.

Ajánlott Írásaink: